Over BrumBrum

BrumBrum biedt dagbehandeling aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand, vanuit het Brum-huis in het mooie centrum van Delden.

De basis van onze werkwijze is veiligheid en vertrouwen. Want alleen dan kan een kind ontwikkelen op de manier die bij hem of haar past. Welzijn staat voor ons op nummer 1. Kinderen voelen zich goed bij ons en dat bereiken we met individuele aandacht, professionaliteit, betrokkenheid en enthousiasme.

De Brum-filosofie

Veiligheid en vertrouwen
Om te kunnen groeien, hebben kinderen veiligheid en vertrouwen nodig. Daar zorgen we voor door zoveel mogelijk te werken met vaste begeleidsters en een vast dagschema. We willen elk kind meegeven dat het goed is zoals het is. Van daaruit kan het groeien op de manier die bij hem of haar past. Vanuit het plezier van het bekende kan een kind experimenteren met het minder bekende en ook hier plezier in krijgen.

Elk kind is uniek
Volgens de Brum-filosofie is elk kind uniek en heeft elk kind dan ook andere behoeftes. Wij kijken de kinderen die bij ons komen ‘in de ogen’. Wat heeft het nodig om zich goed te voelen? Op wat voor manier kunnen we het zo optimaal mogelijk stimuleren? Op basis daarvan stellen we – nadrukkelijk in samenwerking met de ouders – een persoonlijk programma op. Een kind hoeft zich dus niet aan te passen aan een format. We passen het format aan voor het kind.

Spelen is leren
Om te kunnen leren is het kunnen spelen een belangrijke voorwaarde. Voor sommige kinderen is spelen echter niet vanzelfsprekend. Wij werken in kleine groepen met veel begeleiding zodat we elk kind de aandacht kunnen geven die het nodig heeft. Op die manier kunnen we spel oefenen, uitdagen om steeds een stapje verder te gaan en inspringen op initiatieven van de kinderen. In én om het Brum-huis hebben we heel veel verschillende speelmogelijkheden.

Kijk naar mogelijkheden
Bij BrumBrum kijken we naar de mogelijkheden van het kind, in plaats van naar de onmogelijkheden. Op basis daarvan bieden we handvatten voor een optimale ontwikkeling. In onze begeleiding zijn we dan ook positief en enthousiast.

Wilt u eens komen kijken?
U bent van harte welkom voor een rondleiding in Delden.

Rondleiding

Rondleiding

Algemeen

Algemeen

Kwaliteit

Kwaliteit

Wij zijn er voor de kinderen en dat ouders dat zien, blijkt wel uit het klanttevredenheidsonderzoek. Ze geven ons gemiddeld een 8,9. Dat stemt ons trots en blij. Wilt u het complete onderzoek ontvangen? Laat het ons weten, we mailen het u met alle plezier.

Daarnaast hebben we een kwaliteitsrapport, waarin staat omschreven hoe we de kwaliteit van onze dienstverlening waarborgen.

>> PDF kwaliteitsrapport

Kwaliteit

Duurzaamheid

Binnen onze organisatie begint duurzaamheid steeds meer vorm te krijgen. Voor ons staat duurzaamheid voor het bewust omgaan met de mensen die bij BrumBrum betrokken zijn en de middelen die tot onze beschikking staan. Duurzaamheid is een vast onderdeel in ons kwaliteitsrapport.

Kwaliteit

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van BrumBrum houdt toezicht op financiële gezondheid en risicobeheersing, maar vooral op de uitvoering van de Brum-filosofie . Passen de beslissingen die binnen BrumBrum genomen worden daarbij en krijgen de medewerkers de ruimte op die manier te werken, zijn bijvoorbeeld onderwerpen die regelmatig bekeken worden.

>> Meer over de leden

“Ze verdienen zo’n dikke pluim. Ik kan niet vertellen hoe dankbaar ik ben voor alles wat ze voor Simon doen. “

Loes, moeder van Simon