Sophie Scheper

 

‘Uit alle dingen die je aan kunt bieden precies datgene vinden wat een kind nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen en stapjes te maken. Dat blijft een uitdaging, dat vind ik mooi. Soms twee stapjes terug, en dan weer een vooruit.’

Sophie is persoonlijk begeleidster bij BrumBrum. Voorheen werkte ze al met dezelfde doelgroep bij een grotere instelling. Ze studeerde sociaal pedagogische hulpverlening.

 

Sophie Scheper

 

sophie scheper brumbrum

“Ik ben nuchter, optimistisch en houd van een grapje. Een beetje gekkigheid tussendoor hoort erbij, dat is goed voor iedereen.

Bij Brum kun je veel dingen zelf vormgeven, tijd nemen om te zoeken naar wat bij een kind past en werkt. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. Iedereen gaat er meer dan 100% voor. Soms wordt letterlijk alles uit de kast getrokken. Als het ene niet werkt, ga je direct met elkaar overleggen om wat anders te proberen. Het wordt dan ook allemaal zo snel als kan mogelijk gemaakt. We blijven kijken of het nog werkt, of het nog past bij het kind.

Wat ik zelf bij BrumBrum leer? Dat het goed is om de tijd te nemen voor de dingen. Daar is ook ruimte voor. Met 2 begeleidsters zorg je voor een groep van 4 of 5 kinderen, dat zijn er bij andere organisaties meestal meer. Door de kleinschaligheid kun je meer gerichter dingen doen, echt aan doelen werken en alle aandacht hebben voor de kinderen.

Typisch Brum is dat alles uit de dag wordt gehaald. De stapjes die kinderen zetten, die momenten vieren we. We zijn dan met zijn allen trots. Iedereen is zo betrokken bij elkaar, bijzonder mooi vind ik dat. De fijne sfeer en werkwijze bij Brum maken dat ik iedere dag weer met een glimlach naar mijn werk ga.”