Myrthe, oud-medewerkster

 

Ze gaan voor de kinderen door het vuur.’

Myrthe werkte vanaf de start bij BrumBrum en is nu werkzaam binnen de woonbegeleiding voor tieners en jongeren. ‘Vanaf het begin was ik betrokken bij BrumBrum. Ik heb het zien groeien van een superleuke plek voor vrijetijdsbesteding – nog in het eigen huis van Lian en Bob – tot de nog steeds superleuke kleinschalige opvang die het nu is. Ik vind het knap met hoeveel inzicht en doorzettingsvermogen Lian alles heeft opgebouwd. BrumBrum gaat bij haar voor -bijna- alles.

Myrthe, oud-medewerkster

Het mooie van kleinschalige dagbehandeling is dat er zoveel aandacht aan elk kind gegeven kan worden. Voor elk kind zoeken Lian en Claudia een passende begeleidingsstijl. En daar zijn ze heel fanatiek in. Ze proberen net zo lang tot ze iets hebben wat goed past bij het kind en waar het mee verder kan. Daar zijn ze continue op een creatieve manier mee bezig. Ze bekijken een kind analytisch. ‘Waarom doet het dit, en waarom reageert het op die manier. Als we nou eens dit doen, zou het dan anders gaan?’ Dat zijn gesprekken die ze regelmatig met elkaar voeren.

Hoewel de medewerkers echt analytisch te werk gaan, is het bij BrumBrum geen kille bedoening. De sfeer is vrolijk en warm. Er kan veel, terwijl de dag tegelijkertijd gestructureerd verloopt.

Ik heb er nu voor gekozen om te werken met oudere kinderen, omdat ik denk dat die groep me het beste ligt. Maar ik kijk met heel veel plezier terug op mijn tijd bij BrumBrum.’