Ons team

Er werken bij ons mensen met verschillende achtergronden, karakters, opleidingen. We hebben persoonlijk begeleidsters, begeleidsters, allrounders, invalkrachten en gedragskundigen. Daarnaast werken we samen met vaste externe specialisten, die vaak wekelijks bij ons over de vloer komen. Ze hebben allemaal hun eigen vakdiscipline en vullen ons aanbod mooi aan. Er is een ding dat ons bindt, en dat zijn de kinderen. Met hen samenwerken, geeft ons allemaal ontzettend veel plezier en voldoening.

Angela Hoogstrate | logopediste

‘Communiceren is zo verbonden met je eigen zijn, je eigen ik. Je kunt ermee laten zien wie je bent, wat je wilt. Door te praten en luisteren begrijpen we elkaar.’

Bij logopedie draait het om het leren communiceren met anderen. Ik help kinderen om op wat voor manier dan ook zo duidelijk te zijn, dat anderen hen kunnen begrijpen. Dat is waar het om draait.

Verder lezen
Lian Nijhof

Lian Nijhof | allrounder

Lian Nijhof is allrounder bij BrumBrum: “Soms noem ik het zelf wel ‘manusje-van-alles’, want ik mag overal bij helpen en word overal bij betrokken. Geen dag is hetzelfde en dat vind ik het allerleukste aan mijn werk.”

Lian werkt normaalgesproken op maandag en dinsdag en dan staat ze met name in de keuken. Daar zorgt ze er onder meer voor dat de karren met eten en drinken klaarstaan en dat de was gedaan wordt.

Verder lezen

Ati Meier | persoonlijk begeleidster

Om kinderen te bereiken, moet je jezelf laten zien.’

Ati werkte in het verleden met verstandelijk gehandicapte volwassenen en stapte daarna over naar de kinderopvang. Ze werkte voor verschillende organisaties, als vaste medewerker en als invalskracht.

Verder lezen
Bob Brummelhuis

Bob Brummelhuis | eigenaar

De kinderen maken BrumBrum, zij bepalen waar we naartoe gaan. We blijven klein, dat is het enige wat zeker is, want ik wil elk kind persoonlijk kennen.’

BrumBrum is opgebouwd vanuit het hart. Lian denkt niet als een ondernemer als het gaat om cijfers. Ze kijkt vooral naar wat goed is voor de kinderen in haar groep. Ik zorg voor het evenwicht en dat is volgens mij een ijzersterke combi.

Verder lezen

Claudia Ribberink | coördinerend begeleidster

‘Kinderen mogen vooral ook “gewoon” kind zijn bij BrumBrum.’

Het mooie van een kleine organisatie is dat je snel kunt handelen. Een goed idee voeren we bij wijze van spreke nog dezelfde dag uit. Dat kan gaan om kleine dingen in onze werkwijze, maar het kan ook gaan om nieuwe methodes en cursussen.

Verder lezen
claudia ribberink
maaike mennegat

Maaike Mennegat | allrounder

Maaike Mennegat werkt op donderdag en vrijdag bij BrumBrum.

“Het is echt een feestje als ik naar mijn werk mag. Ik vind dat ik de allerleukste functie bij BrumBrum heb, want ik word als allrounder overal bij betrokken. Die afwisseling is het mooiste aan mijn baan. En de spontane knuffels in de hal als de kinderen hun jas komen ophangen, maken mij elke keer weer blij!”

Verder lezen

Dorien Geraedts | orthopedagoog, psycholoog

‘Ouders kennen hun kind altijd het beste. Het is uitdagend om samen te kijken hoe je hun kind kunt stimuleren het beste uit zichzelf te halen.’

Dorien studeerde Speciale Pedagogiek en heeft veel ervaring met kinderen met een verstandelijke beperking.

Verder lezen
Dorien Geraerdts
Florian Leferink

Florian Leferink | persoonlijk begeleidster

‘Doordat je de kinderen zo goed kent, zie je ze ook echt.’

Elke dag is anders, we moeten flexibel zijn en inspelen op het moment, heerlijk om die uitdaging aan te gaan. We hebben een vaste structuur op de dag, maar daarbinnen blijft het continue inspelen op wat de kinderen nodig hebben.

Verder lezen
joyce grapendaal brumbrum

Joyce Grapendaal | begeleidster

‘Wat ik de kinderen graag wil meegeven, is dat ze allemaal op hun eigen manier bijzonder en uniek zijn.’

Het belangrijkste vind ik dat kinderen zich veilig en vertrouwd bij mij voelen en met plezier bij BrumBrum komen. Het werkt echt zo: pas wanneer ze zich op hun gemak voelen komt er ruimte om te leren en te ontwikkelen.

Verder lezen

Lian Brummelhuis | eigenaresse

‘De kinderen maken BrumBrum, zij bepalen waar we naartoe gaan. We blijven klein, dat is het enige wat zeker is, want ik wil elk kind persoonlijk kennen.’

Wij zijn er voor de kinderen en voor hun ouders. Zij kennen hun kind het best, weten hoe je hun kind het best aan kunt pakken, waar het op reageert. We gaan dus heel ver mee in de wensen van ouders, maar het moet wel in de filosofie van BrumBrum passen.

Verder lezen
lian brummelhuis
lindy lentfert

Lindy Lentfert | vertrouwenspersoon

‘BrumBrum heeft de sociale veiligheid voor kinderen, ouders/verzorgers en medewerkers hoog in het vaandel staan.’

Lindy is betrokken bij BrumBrum als extern vertrouwenspersoon.

Lees verder

Lotte Tijman op Smeijers – Piek | persoonlijk begeleidster

‘BrumBrum heeft dezelfde visie op zorg als ik. Het gaat om een veilige, rustige en vertrouwde omgeving met vaste gezichten, structuur en een ruimte die in alle opzichten is aangepast op de kinderen waar je mee werkt.’

Lotte studeerde pedagogiek en via verschillende banen in de zorg kwam ze bij BrumBrum terecht.

Lees verder
lotte tijman op smeijers piek brumbrum
marell ten berge brumbrum

Marèll ten Berge | begeleidster

‘Ik dacht altijd dat werken met kinderen niks voor me zou zijn. Maar vanaf dag 1 van mijn eerste stage was ik verkocht.’

Marèll deed na haar SPH opleiding ervaring op bij een grotere instelling en werkt bij BrumBrum als begeleidster.

Lees verder

Marika Buil | kinderfysiotherapeute

‘Ik ken weinig plekken waar alles zo goed op elkaar is afgestemd.’

Het lijken soms kleine dingen, maar voor een kind is het zo belangrijk om dezelfde dingen te kunnen als de anderen. Het is een cirkel. Kun je iets, dan krijg je meer zelfvertrouwen, dan durf je mee te doen.

Lees verder
marika buil
marion exterkate

Marion Exterkate | begeleidster

‘Bij BrumBrum zijn de lijnen kort. Dat betekent minder overleg en meer tijd voor de kinderen.’

Een kind kan bij Brum zijn wie het is, het krijgt de dingen die het nodig heeft. Soms is dat het ontwikkelen van vaardigheden, een andere keer het ontdekken hoe de wereld in elkaar zit. Alles kan, alles is goed.

Lees verder

Marita Nijhuis | spelagoog

‘Werken met kinderen zit in me, ik krijg er energie van.’

Eigenlijk is spel de taal van een kind. Vertellen wat ze dwars zit, vinden ze vaak moeilijk. Door middel van spel laten ze meer zien.

Lees verder
Marita Nijhuis
Monique Engels

Monique Engels | muziektherapeute

‘Met muziek kun je jezelf laten zien, jezelf letterlijk laten horen, ongeacht de beperking die je hebt.’

Het belangrijkst bij alles wat ik doe is het vinden van een ingang om toch weer tot interactie of communicatie te komen. Ik zie kinderen ontspannen. Daardoor kunnen ze zich beter openstellen voor wat ze daarna gaan doen.

Lees verder

Nanne Droste | invalkracht

‘Ik wil kinderen prikkelen en ze tegelijkertijd niet overvragen.’

We werken met concrete doelen, omschrijven heel duidelijk waar me met een kind aan werken. Op die manier kun je veel bereiken.

Lees verder
nanne droste

Nathalie Vos | begeleidster

‘bij Brum willen we niet van alle kinderen sterren maken, maar we willen ze wel allemaal laten schitteren.’

We hebben een fijn team met allemaal individuen die op hun eigen manier hun zorgsteentje bijdragen.

Lees verder

Annemarie Knoef | invalkracht

Als het druk is, of als er een begeleidster of allrounder afwezig is, wordt Annemarie gebeld. Zij heeft geen vaste werkdagen, maar springt gemiddeld minimaal elke week wel een dag in als invalkracht bij BrumBrum. ‘

Annemarie leerde BrumBrum kennen toen ze als verpleegkundige een tijdje meeliep op een groep met een kindje dat zorg nodig had.

Lees verder

Rianne Droste | begeleidster

‘Ieder kind is bijzonder op zijn eigen wijze.’

Ik vind het inspirerend om onze kinderen te observeren, ik hou van de uitdaging ze te ondersteunen bij het groeien. ‘Wat wil je, wat kun je aan, hoe kan ik je prikkelen zonder dat je je vertrouwen en gevoel van veiligheid verliest.’

Lees verder

Sophie Scheper | persoonlijk begeleidster

‘Uit alle dingen die je aan kunt bieden precies datgene vinden wat een kind nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen en stapjes te maken. Dat blijft een uitdaging, dat vind ik mooi. Soms twee stapjes terug, en dan weer een vooruit.’

Ik ben nuchter, optimistisch en houd van een grapje. Een beetje gekkigheid tussendoor hoort erbij, dat is goed voor iedereen.

Lees verder
sophie scheper brumbrum

Wies Wigger – Tönis | kinderergotherapeut

‘Als ik een advies geef, kan ik ervan op aan dat er direct wat mee gedaan wordt. Het mooie is dat de begeleidsters de ideeën dan zelf weer doorontwikkelen, op een heel creatieve manier. Zo kun je fijn samenwerken.’

Wies is als kinderergotherapeut twee keer per week bij Brum te vinden.

Lees verder

Yvette Benen | persoonlijk begeleidster

‘Juist omdat je hier zo betrokken en persoonlijk kunt werken, is elk stapje zo zichtbaar. Een feestje is dat: o wauw, kijk’

Yvette deed de hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en had daarna verschillende banen in de zorg. Altijd in het begeleiden van kinderen en jongvolwassenen.

Lees verder
“Ze gaan voor de kinderen door het vuur. Hoewel de medewerksters analytisch te werk gaan, is het zeker geen kille bedoening. De sfeer is vrolijk en warm.”

Myrthe, oud-medewerkster BrumBrum

Bekijk het hele verhaal