Annemarie Knoef

Als het druk is, of als er een begeleidster of allrounder afwezig is, wordt Annemarie gebeld. Zij heeft geen vaste werkdagen, maar springt gemiddeld minimaal elke week wel een dag in als invalkracht bij BrumBrum.

Annemarie leerde BrumBrum kennen toen ze als verpleegkundige een tijdje meeliep op een groep met een kindje dat zorg nodig had.

Annemarie Knoef

Toen die ‘klus’ voorbij was, werd ze gevraagd om als invalkracht bij BrumBrum te blijven werken: “Daar kon ik geen nee tegen zeggen, want ik vond het veel te leuk bij BrumBrum! Hier staat het kind echt centraal en dat is een wezenlijk iets dat tot in alle details wordt doorgetrokken. Elk kind is uniek en ze mogen hier zijn wie ze zijn. Ze hebben echt een eigen inbreng in de wereld!

Wij als volwassenen leren daar ook van; we leren om goed te luisteren, te kijken en te voelen. We geven de kinderen wat ze nodig hebben en we zoeken een ingang om hen de stappen te laten zetten die voor hun mogelijk zijn.”

Annemarie vindt het heel prettig om samen te werken in een team met jonge collega’s: “Iedereen is heel betrokken. We leren van elkaar en dat maakt het werk erg leuk. Er is bij BrumBrum altijd wat te beleven. Het is nooit saai en daar krijg ik echt energie van; ik ben aan het eind van de werkdag steeds weer helemaal opgeladen.”