Claudia Ribberink

Claudia is werkt al vanaf het begin bij BrumBrum. Ze studeerde SPW en SPH met Mikojel Profiel en was jaren persoonlijk begeleidster. Nu heeft ze een coördinerende rol.

‘Eigenlijk weet ik van tevoren nooit hoe mijn dag eruit zal zien, omdat ik op allerlei vlakken mee mag denken, kijken en werken. Dat kan ook heel adhoc zijn. Wanneer er vragen liggen over een kind, ga ik samen de persoonlijk begeleidsters en eventueel betrokken therapeuten en of de orthopedagoog bekijken wat er nodig is. Een observatie, een aanpassing in het dagprogramma of in benadering: het kan van alles zijn. Dat is ook de kracht van onze kleinschaligheid. We nemen waar en kunnen gelijk, indien nodig, een actie uitzetten. Ouders worden hier nauw bij betrokken, we staan echt naast elkaar.

Claudia Ribberink

claudia ribberink

Wanneer kinderen gewend zijn bij Brum, kom ik in de groep of gaan ze met me mee om samen te spelen en te werken volgens het programma “Brum stapjes”. Dat is gebaseerd op de methode “Kleine Stapjes”. Op die manier brengen we hun ontwikkeling in kaart en krijgen we helder wat het volgende stapje is. Daar gaan we samen mee aan de slag. Tijdens deze momenten krijgen we vaak ook helder waar de voorkeur ligt van kinderen. Bijvoorbeeld voor harde materialen of bepaalde kleuren. Of zie ik dat een kind sterk wordt afgeleid door geluiden in speelgoed. Dan doseren we het spelen daarmee. Ik geniet ervan dat ik in mijn werk een flink stuk creativiteit kwijt kan, omdat we ook buiten gebaande paden denken.

Naast dit mooie werk met de kinderen, pak ik samen met Bob en Lian de communicatie binnen Brum op. Ik schrijf bijvoorbeeld de nieuwsbrieven en Facebookberichten. En dan zijn er verder nog zoveel regeldingetjes. Die afwisseling vind ik leuk.

Tja, en wat Brum zo bijzonder maakt? Ik heb het eigenlijk al tussen de regels door verteld. Daarnaast de betrokkenheid, de gedrevenheid van de mensen die er werken. We genieten van de kinderen en kunnen samen mooie en moeilijke momenten delen. Dat maakt het in een notendop tot een hele fijne plek!’