Maaike Mennegat

Maaike Mennegat werkt op donderdag en vrijdag bij BrumBrum.

“Het is echt een feestje als ik naar mijn werk mag. Ik vind dat ik de allerleukste functie bij BrumBrum heb, want ik word als allrounder overal bij betrokken. Die afwisseling is het mooiste aan mijn baan. En de spontane knuffels in de hal als de kinderen hun jas komen ophangen, maken mij elke keer weer blij!”

Maaike zorgt er onder andere voor dat alles in de keuken op rolletjes loopt, ontvangt bezoek in de hal en neemt de telefoon aan. Ook springt ze vaak bij als een groepje wil gaan wandelen, of als er in een van de groepen even extra toezicht nodig is. Daarnaast heeft Maaike haar kinder-EHBO-certificaat behaald, zodat ze meteen aanwezig kan zijn en kan helpen als dat nodig is.

Maaike Mennegat

maaike mennegat

Maaike kent alle kinderen en de kinderen kennen haar. Ze komen bijvoorbeeld in de keuken om met Maaike hun fruit te pureren (en hoe gaaf dat je dan samen de mixer vast mag houden) of even gedag zeggen.

“Het zorgen voor mensen vind ik fijn. Wanneer het soepel loopt in de keuken, draag ik bij aan de rust, structuur en een stukje ritme op de groepen. In de eerste plaats is dat fijn voor de kinderen, maar ook voor mijn collega’s is dit prettig. In de hal ben ik een vast gezicht en aanspreekpunt, wat de rust ook ten goede komt.”