Nanne Droste

 

Nanne heeft jarenlange ervaring in de kinderzorg. Ze werkte onder andere met moeilijk lerende kinderen en bij een medisch peuterdagverblijf. De Tubbergse voelt zich er thuis. ‘Ik hou ervan om het mensen naar hun zin te maken, heb iets zorgends in me. Kinderen die om wat voor reden dan ook kwetsbaar zijn, raken me. Ze ontwikkelen zich nog, zijn ontvankelijk en snel enthousiast te maken.

Door de jaren heen is zorg steeds concreter geworden. We werken met concrete doelen, omschrijven heel duidelijk waar me met een kind aan werken. Op die manier kun je veel bereiken. Het is daarbij zo belangrijk om goed naar een kind te kijken. Je wilt prikkelen, maar tegelijkertijd niet overvragen. Het zoeken naar die balans is een mooi proces.

Ik kan goed observeren en ben sensitief ingesteld. Kinderen voelen zich misschien daarom snel veilig bij me . Dat is het begin. Als een kind zich veilig voelt, durft nieuwe dingen te proberen. En natuurlijk; soms zijn die stapjes heel klein. Maar het maakt vaak al zo’n verschil als een kind gewoon durft te zijn wie het is en zich op zijn gemak voelt.’

Nanne Droste

 

nanne droste