Rianne Droste

 

Rianne Droste deed de mbo-opleiding iw, tegenwoordig bekend als spw. Ze werkte jaren in de kinderopvang en verleende ambulante zorg aan een meervoudig gehandicapte jongen. Het invalwerk bij BrumBrum beviel zo goed, dat ze er een aanstelling kreeg als begeleidster.

‘De kinderen bij BrumBrum blijven me boeien. Ik vind het inspirerend om ze te observeren, ik hou van de uitdaging ze te ondersteunen bij het groeien. Ik ben rustig van aard en vanuit die basis bekijk ik de kinderen. ‘Wat wil je, wat kun je aan, hoe kan ik je prikkelen zonder dat je je vertrouwen en gevoel van veiligheid verliest.’ Een kind rust kunnen bieden als het rust nodig heeft. Lekker snoezelen, wandelen. En als je ziet dat het in de stemming is om actief te zijn, wat meer uitdagen. Dat werkt.

Rianne Droste

 

Ik merk dat deze kinderen sensitiever zijn, ze voelen onbewust beter aan hoe de stemming is en reageren daarop. Een goede sfeer is dan zo belangrijk. Bij BrumBrum is die er. Ik voel me er op mijn plek en beleef er ontzettend veel plezier aan als ik merk dat een kind zich vertrouwd voelt bij me en vrij om te zijn wie het is. Dat is het begin en van daaruit gebeuren soms zulke mooie dingen. Ik vind het mooi dat ik deel uit mag maken van dat proces.’